8. koncert søndag den 8. maj kl. 15.00

Det begynder med B

Køb billet

Medvirkende
Randers Kammerorkester

Program
Samuel Barber: “Summer Music” for blæserkvintet
Niels Viggo Bentzon: “Duo Concertante” for violin og kontrabas
Luciano Berio: “Opus Number Zoo”
Johannes Brahms: Strygesekstet nr. i B-dur op. 18

Vi slutter sæsonen af med et besøg af Randers Kammerorkester. Orkestret er grundlagt i 1945, og spiller hvert år omkring 110 koncerter, der tæller orkester- og kammerkoncerter i Randers og det øvrige Danmark, slotskoncerter, skolekoncerter, børnekoncerter og operaforestillinger. Sammen med regelmæssige transmissioner i Danmarks Radio, en lang række cd-udgivelser og workshops har orkestret markeret sig som en vigtig institution i dansk musikliv.

Orkestrets faste besætning af strygere og blæsere muliggør spændende kammerprogrammer, som det vi skal høre ved denne koncert:

Barndommens lange somre får sit musikalske udtryk i Barbers Summer Music, der indeholder alle stemninger og nuancer fra den stillestående dis af varme ved middagstid til den overstadige glæde ved solens intense stråler fra en skyfri himmel.

Dansk musik af en myreflittig og i vore dage lidt overset komponist, Niels Viggo Bentzon, er næste nummer på programmet i form af et usædvanligt sammenspil mellem den dybe kontrabas og den lyse violin i Bentzons Duo Concertante.

Musik og teater flyder sammen i endnu en blæserkvintet: Berios “Opus Number Zoo”, der er en troskyldig og humoristisk fortælling om dyrene, men som under overfladen også indeholder en alvorlig kommentar til det liv, mennesket lever.

Seks strygerinstrumenter finder i de første takter af Brahms’ Sekstet sammen i en varm, dybfølt og mørkfarvet klang, der fylder koncertsalen og omslutter den, der lytter. Som et minde fra en fjern barndom er Brahms’ Sekstet fuld af vemod og nostalgi men også kraft og styrke. Smukkere måde at afslutte sæsonen på kan man ikke forestille sig!

Randers Kammerorkester