7. koncert søndag den 26. marts kl. 15.00

Klaverduoen Kristoffer Hyldig-Rikke Sandberg

Køb billet

Program
Francis Poulenc:
Sonate 
Franz Schubert:
Fantasie i f-mol 
Johannes Brahms:
Ungarske danse nr. 4 i f-mol og nr. 1 i g-mol
Carl Nielsen:
Symfoni nr. 3, ‘Sinfonia Espansiva’


Den Danske Klaverduo, Tanja Zapolski og Rikke Sandberg ,skulle have afsluttet sæsonen, men Tanja Zapolski er desværre blevet forhindret. Heldigvis er det lykkedes at finde en fuldgod erstatning for hende: Kristoffer Hyldig træder til, og vi kan se frem til at høre det annoncerede program.


4-hændigt klaver er en ganske særlig form for kammermusik, og der findes et fint repertoire af originalværker for besætningen, heriblandt de to værker af Poulenc og Schubert, der står på programmet ved denne koncert. Dertil kommer, at utrolige mængder af musik i tidens løb er blevet arrangeret for 4-hændigt klaver, da det var en fornøjelig måde at stifte bekendtskab med musikken i tider, hvor der ikke var fuld adgang til hele repertoiret på grammofonplade, CD – og nu i helt overvældende grad via diverse streamingtjenester. Der stod et klaver i mange hjem, mange kunne spille klaver, og det var sjovere at spille sammen med nogen end at sidde alene ved tangenterne.

Brahms’ Ungarske Danse er helt sikkert musik, der har vakt stor glæde rundt omkring i hjemmene i udgaven for fire hænder, mens Carl Nielsens 3. Symfoni, ‘Espansiva’ i komponisten eget arrangement er en sjældenhed. Læs mere om dette nederst på siden. Her skal blot tilføjes, at det vist er første gang i nyere tid, at der er opført en symfoni i Kammermusik Odense. Men måske er det egentlig meget passende: Odense Musikforening blev jo grundlagt i 1865 som en kor- og orkesterforening. Man kan læse mere om foreningens historie her.

Rikke Sandberg er efterspurgt i ind-og udland som både solist, kammermusiker og orkesterpianist ved siden af sit virke som underviser på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.  Hæderspriser og anerkendelser er regnet over Rikke. og hendes mange CD-udgivelser. Hendes spil er af anmelderne blandt andet beskrevet som poetisk, magtfuldt, magisk, kommunikerende og virtuost . Hun er blevet kaldt både klaverløvinde og kongenial Brahms-fortolker. Rikke har modtaget Musikanmelderringens Kunstnerpris og både været Årets Klassiske Musiker i Politiken og fået en solo-CD kåret til årets klassiske udgivelse i P2’s program Amadeus. Rikke er initiativtager og kunstnerisk leder af Nordisk Kammermusikfestival.


Kristoffer Hyldig er en yderst aktiv pianist i dansk musikliv. Han spiller jævnligt i musikforeninger og på festivaler, både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Derudover har han givet koncerter i Italien, Tyskland, Polen, England, Kina og USA, bl.a i Carnegie Hall i New York. Siden 2006 har han udgivet indspilninger med lieder, kammermusik og soloværker af Debussy, Ravel, Messiaen, Bent Sørensen, Hindemith m.fl. og er blevet nomineret til P2-prisen for bedste udgivelse. Senest har han indspillet Messiaens store klaverværk, “Tyve blikke på Jesusbarnet”.
Kristoffer er medlem af Messiaen Quartet Copenhagen, han spiller hyppigt med Esbjerg Ensemble, hvor han i 2020 var pianist in residence, og han er kunstnerisk leder af Fejøs Festival.
Han fik juryens specialpris i EU Piano Competition 2009 og har derudover modtaget flere priser, heriblandt Jakob Gades store legat, Léonie Sonnings Musikfondsstipendium og Musikanmelderringens Kunstnerpris.


I 2020 fejrede Den Danske Klaverduo, Tanja Zapolski og Rikke Sandberg, deres 25-årige venskab med en genopdagelse af Carl Nielsens 3. symfoni i komponistens eget arrangement for 4 hænder, som kun er blevet opført af Nielsen selv ved få private arrangementer. I 2021 opførte klaverduoen Carl Nielsen´s 3. Symfoni ved en Torsdagskoncert i DR Koncerthuset. Ved denne lejlighed bliver det pga. Tanja Zapolskis afbud Kristoffer Hyldig og Rikke Sandberg, der opfører Nielsens mesterværk for 4-hændigt klaver.