6. koncert tirsdag den 7. marts kl. 17.00

Fyraftenskoncert med Jesper Sivebæk

Jesper Sivebæk, guitar

Køb billet

Program
Musik for sologuitar fra den spanske renæssance, det 20. århundredes Sydamerika og uddrag af Sivebæks meget omtalte, prisvindende CD, ‘Ta’ mig med’, hvor han fortolker Kim Larsens udødelige sange for klassisk guitar.


Jesper Sivebæk er koncertguitarist og desuden lektor og leder af guitarklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Han er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium (i dag Syddansk Musikkonservatorium) hos docent Jørgen Bjørslev, ved Université Quebec a Montréal i Canada hos Prof. Alvaro Pierri, og han debuterede fra solistklassen på Musikhögskolan i Malmö hos professor Per-Olof Johnson.

Jesper er en af sin generation fremmeste guitarister og har som solist vundet flere priser ved internationale guitarkonkurrencer. Som medlem af Scandinavian Guitar Duo har han vundet DR’s Kammermusikkonkurrence.

Han har givet koncerter i det meste af Europa samt i USA og Kina og er efterspurgt som gæsteprofessor på bl. a Royal Academy of Music og Royal College of Music i London, Norges Musikkhøgskole i Olso, Estonian Academy of Music i Tallinn, Oberlin Conservatory of Music i USA, Central Conservatory of Music I Beijing og Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien.

Jesper Sivebæk har udgivet ni CD’er. Mest omtale fik ‘Tag mig med’, der udkom i 2021 med arrangementer af en række Kim Larsen-sange.

Jesper skriver om projektet:

Kim Larsens musik har fulgt mig, siden jeg var helt ung. De simple, stærke melodier hænger ved, og modsat så meget andet bliver jeg bare ikke træt af dem. Man har sammenlignet Kim Larsen med Mozart, når det handler om at lave melodier. Det er måske lige i overkanten, men jeg er sikker på, at hans sange også vil blive sunget om 200 år, da mange af melodierne indeholder de samme langtidsholdbare kvaliteter som f. eks. Carl Nielsens. Så det er en drøm der går i opfyldelse nu, hvor albummet ‘Tag mig med’ er på gaden. Og jeg er utrolig stolt over den modtagelse, det har fået, også internationalt. Det viser, at Kim Larsens melodier har en kvalitet, der er universel.

Min intention har været, at fortolke sangene, som de står i min erindring – med stor respekt for originalen. Men også at gøre sangene til klassiske guitarstykker som udnytter instruments klanglige og tekniske muligheder, og som præsenterer sangene på en intim og anderledes måde. 

Jeg forsøger at fange karakteren og stemningen. Hvad er der særligt i denne sang? Hvad har charmeret mig, og hvad er det, der gør, at sangen har hængt sig fast i min erindring?

Min plan har været at gøre arrangementerne til noget helt særligt, for det fortjener sangene!

Kim Larsens sange har den melodiske naturlighed og helhed, der folder sig ud, så man instrumentalt kan fortolke melodierne som en fortælling. Faktisk ligesom med klassiske komponister.