3. koncert søndag den 24. oktober kl. 15.00

Udstillingsbilleder

Køb billet

Medvirkende
Emil Gryesten, klaver

Program
Joseph Haydn: Sonate i Es-dur, Hob. 49
Franz Liszt: ”Remeniscences de Norma” (“Norma-fantasi”)
Franz Liszt: “Les cloches de Genève”
Modest Musorgskij: ”Udstillingsbilleder”

Emil Gryesten er en af de fremadstormende unge danske klaverløver, og han kommer med et program, hvor han både kan vise sin klang- og stilsans i den indledende Haydn-sonate og brillere i stort anlagt klavermusik af Liszt og Musorgskij.

Liszts “Norma-fantasi” er et eksempel på den særlige genre, der blomstrede i 1800-tallet. hvor tidens virtuose instrumentalister – der også var komponister – satte sig for at gengive en hel opera på under 20 minutter! I dette tilfælde er det Bellinis “Norma”, der kommer under behandling.

Koncertens andet Liszt-værk, “Les cloches de Genève” stammer fra “Années de pèlerinage”, der skildrer den “pilgrimsrejse” Liszt foretog til Schweiz i 1835 i selskab med sin elskerinde, grevinde Marie d’Agoult.

I afslutningsværket ”Udstillingsbilleder” skildrer Musorgskij i toner en udstilling af vennen Viktor Hartmanns malerier. De beskrives i korte satser adskilt af “promenader”, hvor udstillingsgæsten i forskellige sindstilstande bevæger sig fra det ene billede til det næste. Den generelle opfattelse er, at Musorgskijs musik rummer langt større kvaliteter end Hartmanns malerier!

Emil Gryesten er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og ved Sibelius-Akademiet i Helsinki. Han har modtaget priser ved en række danske og internationale konkurrencer for unge pianister. Bl.a. vandt han 2010 både førsteprisen og Publikums Pris ved Nordisk Pianistkonkurrence på Nyborg Slot.

Emil gav sin første solo-recital som 15-årig og debuterede som solist med orkester som 16-årig, med Aarhus Symfoniorkester. Siden da har han haft en aktiv koncertkarriere som solist og kammermusiker. Han har optrådt ved klassiske musikfestivaler såsom Copenhagen Summer Festival, Aarhus Piano Festival, Hindsgavl Festival samt i Finland, Tyskland, Schweiz. I sommeren 2018 gav han koncert i Carnegie Hall i New York.

Han har lavet et stort antal radioproduktioner i Danmark og Finland samt en række CD-indspilninger for pladeselskaberne Dacapo, Danacord og Classico med soloklaverværker af Schubert, Liszt. Desuden står han bag den første indspilning af Søren Nils Eichbergs klaverværker.

Emil Gryesten