1. koncert søndag 18. september kl. 15.00

Duo Malling-Zeuthen

Morten Zeuthen, cello
Amalie Malling, klaver

Køb billet

Program:
Ludwig van Beethoven
Variationer over temaet: ‘Bei Männern, welche Liebe fühlen’ fra Mozarts opera ‘Tryllefløjten’
Hilda Sehested:
Tre fantasistykker
Peter Heise:
Sonate for cello og klaver
Thomas Buritch:
‘Neki se vole praviti vaznima’ for cello solo
Manuel de Falla: Suite Popular Espanola


Vi åbner sæsonen med en koncert med duoen Malling-Zeuthen – måske landets bedst etablerede ensemble i repertoiret for cello og klaver.

Vi skal høre et program, hvor Beethoven indleder efterfulgt af værker af danske Hilda Sehested og Peter Heise – begge værker er indspillet på CD for DACAPO af Zeuthen-Malling – samt et værk for solocello af den kroatiske komponist Thomas Buritch. Koncerten afsluttes med værker af den spanske komponist Manuel de Falla, hvis fyrige toner nok skal sætte et effektfuldt punktum for programmet.


Amalie Malling har fået sin musikalske uddannelse hos Herman D. Koppel, Hans Leygraf, Georg Vasarhélyi og Alfred Brendel.
Siden 1972, hvor Amalie vandt 1. pris i Den Nordiske Musikkonkurrence, har hun haft en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker såvel herhjemme som i det øvrige Europa, USA, Canada, Japan og Kina.
Hun har indspillet en lang række CD’er, deriblandt 2 solo-CD’er med henholdsvis Schumann og ny dansk klavermusik, klaverkoncerter af Schumann, Schönberg, Kuhlau og Grieg med Radiosymfoniorkestret samt Otto Mallings klaverkoncert med Underholdningsorkestret. Desuden medvirker hun på flere CD’er med Morten Zeuthen, Kontra-kvartetten og Selandia-ensemblet.
Amalie Malling har altid haft en særlig interesse for den nykomponerede musik, og adskillige komponister har igennem årene dedikeret værker til hende.
Siden 1981 har Amalie Malling været docent på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor hun igennem årene har uddannet nogle af den unge generations store klavertalenter, såsom Marie Rørbech, Martin Qvist Hansen og Charlotte Thaning.

Morten Zeuthen er sin generations førende danske cellist. Han er uddannet hos Paul Tortelier og Asger Lund Christiansen, var i årene 1978-96 solocellist i DR Symfoniorkestret og fra 1996 professor ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. 
Morten Zeuthen har optrådt som solist med samtlige danske symfoniorkestre. Han har indspillet en lang række cd’er. Blandt dem finder man hele ti danske cellokoncerter. Han modtog i 1994 en dansk Grammy for sin indspilning af Johann Sebastian Bachs cellosuiter.
Som kammermusiker har Morten Zeuthen især med sine 27 år som cellist i Kontra Kvartetten sat sig spor i musiklivet. I denne periode spillede kvartetten langt over 1000 koncerter over hele verden, bl.a. som Dansk Statsensemble. Han har desuden spillet sammen med mange berømte musikere udenfor gængse danske stier: Yo Yo Ma, Chick Corea, Bobby McFerrin, Palle Mikkelborg og Kenneth Knudsen. Morten Zeuthen har uddannet en meget stor del af den næste generations fremtrædende cellister.